Skład: sok z pigwowca japońskiego 70%, cukier 30%
bez sztucznych barwników, bez konserwantów
Zawiera: Witaminy C, A, B1, B2 I PP, pektyny, błonnik oraz pierwiastki: magnez, sód, miedź, cynk, fosfor, żelazo a także molibden
Właściwości:
- działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo i przeciwbakteryjnie
- wykazuje działania przeciwskurczowe
- wspomaga układ odpornościowy
- zawiera 7 razy więcej witaminy C ni ż cytryna
- obniża poziom złego cholesterolu we krwi
- działa antynowotworowo ponieważ niszczy wolne rodniki
- regeneruje wątrobę
- reguluje ciśnienie krwi
Wartość energetyczna kJ/kcal | 718/169 |
Tłuszcz (g) | <0,1 |
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 42 |
Węglowodany (g) | 38 |
Cukry (g) | 31 |
Białko (g) | 0,2 |
Sól (g) | 0,01 |